We hebben al besproken in vorige hoofdstukken hoe je hok er moet uitzien en welke bodembedekking je kan gebruiken. Maar je moet er ook op letten dat binnen in je hok alles aanwezig is wat je konijntje nodig heeft. Als je een hok koopt in een dierenspeciaalzaak is alles er meestal standaard bijgeleverd. Maar als je het hok zelf maakt, moet je toch zorgen dat je niks over het hoofd ziet.
Water wordt bij voorkeur gegeven uit een waterfles die langs de buitenkant van de kooi bevestigd wordt. De drinktuit hangt binnenin de kooi. Deze flessen kan je kopen in elke dierenspeciaalzaak.
Droogvoer doe je best in een zware stenen bak die je in de kooi plaatst. Een konijn steunt graag met de voorste pootjes op het etensbakje tijdens het eten. Als je bakje dan te licht is, kiepert het om.
Groenten kan je los in de kooi leggen en voor het hooi voorzie je best een hooiruif.
Konijnen zijn propere dieren en hebben een vast hoekje in hun kooi die ze gebruiken als toilet. Je kan een plat schaaltje plaatsen in dit wc-hoekje en zo kan je dit hoekje schoonmaken door enkel het schaaltje weg te halen en te verschonen. De rest van je hok hoef je dan maar te verversen om de twee weken. Er bestaan ook speciale hoekbakjes in de dierenspeciaalzaken die dienst kunnen doen als toiletbakje.
Tenslotte kan je ook nog een platte steen in het hok leggen. Wanneer het konijn hier dan dikwijls over loopt, slijten de nageltjes op natuurlijke wijze af en hoef je ze minder vaak te knippen.